torsdag 27 juni 2013

Mjölkfri banankaka




Hade en stackars övergiven, övermogen banan som jag var tvungen att göra något med.
En kaka såklart.
Det blev en mjuk småkaka med banansmak.
Lite som mandelkubb i konsistensen.
Och så mjölkfri eftersom jag hade mjölkfritt margarin kvar hemma!

Mjölkfri banankaka

15-20 bitar

  • 100 g mjölkfritt margarin i bitar
  • 2,5 + 0,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 tsk ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 rågad tsk bakpulver
  • 80 g skalad banan

Mät upp alla ingredienser förutom den halva decilitern med mjöl och bananen.
Blanda ihop lite grann.
Mosa bananen och tillsätt den. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Häll på resterande vetemjölet och arbeta in lite lätt så degen blir lätt att hålla i.
Dela i två delar och forma till två långa korvar, lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till korvarna så de blir ca 1 cm tjocka. Ställ in mitt i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter tills de fått lätt färg.

Mitt ugnsvred har pajat så det är lite svårt att veta exakt temperatur.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar