måndag 7 januari 2013

MUMMA


mumma

...med strykande åtgång.

Nu har vi såna där härliga dagar.
Dagar med extra långa frukostar.
Dagar när vi skrotar runt både inne och ute.
Dagar när vi tjafsar.
Dagar när vi bara är.
Dagar när vi är spontana.
Dagar när vi gosar lite extra.
Dagar när vi bakar nåt nytt.

Som idag.
Då hittade vi på ett nytt recept.


GABRIEL & JOELS BANAN- OCH HAVREBOLLAR

Räcker till 10-15 bollar.

  • 1 liten övermogen banan
  • 50 g mjukt smör
  • 50 g florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 100 g havregryn
  • 50 g smält choklad
  • + lite havregryn att rulla bollarna i

GÖR SÅ HÄR:

Mosa bananen. Vispa ihop banan, smör, socker och kakao tills det blandats ordentligt.
Blanda ner havregrynen och vispa lite till.
Tillsätt lite i taget av chokladen under vispning.
Nu är smeten klar och ganska kletig.
Skeda upp en klump i handen klappa ihop den försiktigt till en boll och rulla runt den i havregryn.
Ställ in i kylen någon timme att stelna.
BARNSLIGT GOTT!



Dagar som dessa kallas för lyckodagar!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar