söndag 23 december 2012

Leilas underbara chokladkola

Lene Bjerre ljuslykta fyndad på loppis för 5:-

Underbart len chokladkola

Engelskt porslin, loppisfynd.

Ta en tur till affären under dagen och köp hem ingredienserna till den här underbara chokladkolan.
Ni fixar den snabbt under dagen eller kvällen och den gör er inte besviken.
LOVAR!

LEILAS UNDERBARA CHOKLADKOLA

2 dl vispgrädde
116g mörkt muscovadosocker
2 dl glykos (jag använde dansukker glukossirap som finns i mataffären)
2 msk kakao
100g mörk choklad (fin kvalitet)
100g mjukt smör

GÖR SÅ HÄR:

Smält chokladen i vattenbad.
Koka grädde, socker och glykos till 116 grader. Sänk temperaturen lite på spisen när du kommer upp i 110 grader så det inte går för fort.
Ta bort gräddblandningen från spisen och rör ner chokladen. Tillsätt kakao & smör och rör om försiktigt.
Klä en form på ca 20x20 cm med plastfolie. Lägg ett papper över som inte nuddar kolaytan. Låt stelna över natten i rumstemperatur. Skär upp i fyrkanter.

Njut sen av julafton med len kola i munnen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar