onsdag 4 juli 2012

MIN Kladdkaka


Tog med några bitar till arbetskamraterna.

Chokladig och god, lite mer vuxen smak.


MIN Kladdkaka

100 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 stora matskedar kakao
75 g smält mörk choklad (ta gärna mer, det skadar inte)
kokos, ströbröd och lite smör (gärna flytande) till formen

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbara kanter. Bröa den med 50/50 kokos & ströbröd. 
  2. Smält smöret i en gryta som tål elvisp. Ta av grytan från plattan och vispa ner sockret och sirapen. 
  3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt emellan. 
  4. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kakao & chokladen. Vispa. 
  5. Häll smeten i formen. Ringla gärna över smät choklad uppe på smeten också om du har kvar. 
  6. In med den i ugnen ca 20 minuter. Den ska vara lite lätt kladdig.

Smakar utmärkt ljummen med en klick vaniljglass och bär.
Men är riktigt god efter ett dygn i kylen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar